Afhankelijkheid van God

Peter e Haan • 89 - 2013 • Uitgave: 4
Op maandagavond 28 januari maakte koningin Beatrix haar aftreden bekend. Op 30 april as. is het 33 jaar geleden dat zij het ambt aanvaardde met het uitspreken van het ‘Zo waarlijk helpe mij God Almachtig.’ Dit is niet zomaar een formulering, maar een verklaring van afhankelijkheid. Je laat weten voor de uitvoering van een belangrijke taak afhankelijk te zijn van de Here God, de Almachtige. Nederland heeft dat getuigenis nodig. Niet alleen van de aantredende koning Willem-Alexander (hoop ik), maar van elke christen in dit land.
Verderop kunt u lezen over de dwazen in het Westen. De Here voorzegde de morele ontaarding die we nu meemaken. Hij zei dat het bij Zijn komst zal zijn als in de dagen van Noach en Lot. Tijden die werden gekenmerkt door geweld en zedeloosheid. Juist wanneer het duister is, is het licht zichtbaar. Zijn wij zichtbaar voor de mensen om ons heen doordat Gods licht door ons heen schijnt?
Om u op weg te helpen, wil ik de column van Jef De Vriese bij u onder de aandacht brengen. ‘Hij zoekt mij in mijn verlorenheid en reinigt mijn ziel en vervult mij met Zijn Geest, zodat Zijn reputatie bekend wordt gemaakt.’ Met die troost gaan wij op weg, als lichtend licht. Zo waarlijk helpe mij God Almachtig.

Peter de Haan