Afgekeurd en bruikbaar

Jef de Vriese • 96 - 2020 • Uitgave: 2
Wie uitsluitend op zijn zwakheden en onbekwaamheden ziet, kan maar één conclusie bereiken: “dit kan ik niet, dit ben ik niet waard.” Satan schakelt ons soms uit door misplaatste geringschatting. Hij gebruikt de zonde en de zwakheid om te wijzen op het oordeel.

Het is natuurlijk noodzakelijk dat wij ons bewust zijn van wat de zonde in ons teweeg brengt. Zonder Jezus zijn we volkomen onbekwaam. De kracht, waardoor u alle dingen vermoogt waartoe hij u roept, is in Hem (Filippenzen 4:13).

Symptomen
Wie het goed doet heeft dat vaak niet aan zichzelf te danken. Misschien heeft u het geluk gehad een goede opvoeding te hebben gekregen, die uw gaven en talenten tot ontplooiing heeft gebracht. Maar laat ons duidelijk wezen: ook in úw vlees woont de zonde. De symptomen die de zonde in onze levens nog tot stand brengt, kunnen wel van de één tot de ander verschillen, maar ons vlees is tot al het kwade, ook dat wat een ander doet, in staat.

Hersteld
Hoe bevrijdend is de waarheid van het Evangelie: afgekeurd in de zonde, maar hersteld tot bruikbaarheid in Gods vergevende genade! Hij gebruikt mensen die zondaar waren, maar nu heiligen genoemd worden.

Jef De Vriese