Actie

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 18
September, de maand dat veel activiteiten weer opgestart worden. Sommige kerken kennen dan ook een startzondag. Tijd om weer in actie te komen na twee, drie maanden met een relatief lege agenda. Bijbelkringen beginnen weer, net als de jeugdclubs. Wellicht is er in uw buurt wel een kerk of gemeente die een (serie) avond(en) organiseert met Het Zoeklicht, want ook die beginnen weer. Daarnaast staan er komend najaar veel andere activiteiten op het programma, zoals cursussen en huiskamerconcerten. Het complete overzicht vindt u op www.zoeklicht.nl.
Bij dit Zoeklicht treft u als abonnee (binnen Nederland) ook een brief en twee extra exemplaren van dit nummer aan, waarmee we u tot actie oproepen. Bedenk eens wie u met Het Zoeklicht kennis wilt laten maken. Met alle activiteiten hebben we maar één ding voor ogen: dat mensen de Here Jezus mogen leren kennen. Daarbij mogen we wijzen op een hoopvolle toekomst. Die biedt ons zekerheid in een onzekere wereld. Daarover hoort u op de Toogdag zeker meer.
Een uitspraak die in dit nummer door zowel Henk Morren als Els ter Welle wordt aangehaald, is van William Booth, de oprichter van het Leger des Heils. Die zei: ‘Als u één blik zou kunnen slaan in de hel, zou u voor altijd gemotiveerd zijn om mensen te redden voor de eeuwigheid!’ Duidelijker en noodzakelijker kan deze oproep tot actie niet zijn.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht