A-Dieu Nederland

Jan van Barneveld • 90 - 2014 • Uitgave: 19
Het woeste, teugelloze antisemitisme dat ook in ons land losbarstte, heeft aandacht in Israël getrokken. Zou Bolkestein gelijk hebben met zijn opmerking dat voor Joden in ons land geen toekomst meer is vanwege de levensgevaarlijke dreiging van het antisemitisme? Moeten we straks tot onze schande zeggen: 'Adieu, Joodse vrienden'? De golf van antisemitisme voorspelt niet veel goeds voor ons land. De Schilderswijk in den Haag is een 'no-go', dus bezet gebied.
Is er voor Nederland nog een A-Dieu (Naar-God)? Ook wij, lezers van Het Zoeklicht, zijn belangrijk in de strijd om Nederland.


Arutz7, een Israëlisch nieuwsbureau, bracht op 8 augustus jl. een opinieartikel onder de titel: 'Nederlandse Joden hebben ernstige vragen over hun toekomst'. De ondertitel spreekt duidelijker taal: 'Het is glashelder waar het teugelloze, woeste antisemitisme vandaan komt; maar niet (helder) bij de overheid'. Waarschijnlijk wil onze overheid het niet zien.
Een paar voorbeelden van dit 'teugelloze antisemitisme'. Een vrouw uit Amsterdam-Oost hing een Israëlische vlag over haar balkon. Zij werd aangevallen en liep kneuzingen en gebroken ribben op. Naar een andere vrouw, ook met een Israëlvlag, werd een molotovcocktail gegooid. Een niet-Joodse vriend draagt uit solidariteit met de Joden een keppeltje. "Je wilt niet weten wat je allemaal te horen krijgt," vertrouwde hij me onlangs toe. Joodse zakenlieden krijgen heftige bedreigingen. Een kleine twintig van hen heeft persoonlijke beveiligers (=lijfwachten) ingehuurd. Het is in grote delen van ons land levensgevaarlijk een keppeltje, een davidsster te dragen of met een Israëlische vlag te zwaaien. Klaas Muurling van Open Doors adviseert niet door de Schilderswijk te lopen met een shirt met het Nasrani-teken. (Het Nasrani-teken getuigt van je christen-zijn en dat je solidair bent met vervolgde christenen in het Midden-Oosten).

Prijs voor het immigratiebeleid
Even terug naar het Arutz7-artikel: "Verschillende politieke partijen zwegen over de openlijke oproepen door moslim-demonstranten om Joden te vermoorden. Dodelijke stilte in die kringen over de gruwelijke massamoorden van hun bond- en geloofsgenoten in het Midden-Oosten. Zou het ook om stemmen gaan?"
Nederlandse Joden betalen nu de prijs voor het immigratiebeleid uit moslimlanden van onze regeringen. In die landen is antisemitisme algemeen heersend, dus 'normaal'. Joodse mensen, waarvan de voorouders honderden jaren in Nederland woonden en zeer positieve bijdragen hebben geleverd aan onze cultuur en onze economie, worden nu onder het toeziend oog van onze overheid weggejaagd door moslims die zich weigeren aan te passen en hun Nazi-achtige Jodenhaat luid en gewelddadig uitdragen. Wee ons land.

Bolkestein
Krijgt Bolkestein nu toch gelijk met zijn opmerking dat het voor Joodse Nederlanders niet veilig meer is in ons land? Wat een blamage voor onze regering als het moordende antisemitisme niet keihard wordt uitgeroeid. Dan zal de oproep 'A-Dieu (Naar God) Nederland' wel angstig realistisch worden.
Wat een blamage voor ons politieke stelsel dat een paar linkse politieke partijen en organisaties meelopen in pro-Hamas demonstraties. Zij drukken hun stempel van goedkeuring op de Jodenhaat en anti-Israëlleugens, uitgedragen door die demonstraties. Leugens die een giftige voedingsbodem zijn voor venijnig antisemitisme en dat de voorfase is van genocide op het Joodse volk. Wee ons als onze regering dit niet krachtig de kop indrukt. Wat Europa betreft constateerde de bekende Nathan Sharansky: "We zien het begin van het einde van Joodse geschiedenis in Europa."

Wie regeert Nederland?
In de maand tussen het inleveren van de kopij en het verschijnen van dit nummer kan er heel wat gebeurd zijn. Toch kijken we even terug op de Pro Patria-demonstratie (10 augustus jl.), waarbij 200 mensen demonstreerden tegen het IS-geweld (IS=Islamitische Staat). De demonstratie met de route waren aangemeld en goedgekeurd door de autoriteiten. Aangekomen bij de Schilderswijk werd de weg geblokkeerd door een groep van ongeveer 200 fanatieke moslimjongeren en jihadisten. Een niet aangemelde, onwettige tegendemonstratie dus. De politie werd met bakstenen bekogeld en journalisten fysiek bedreigd. De politie besloot de afgesproken route te sluiten en de Pro Patria-demonstranten 'de andere kant' op te sturen.
Twee vragen komen nu in mij op: 1. Wie regeert Nederland? Onze autoriteiten, die een demonstratie plus route goedkeuren, of een bende schreeuwende moslimjongeren, die de politie met stenen bekogelen en een groep Nederlanders verhinderen 'hun gebied' te betreden? 2.Burgemeester Van Aartsen heeft nieuwe demonstraties in de Schilderswijk verboden. Dus een tweede 'Mars voor de Vrijheid' op 20 september is bij voorbaat verboden. Een overwinning voor de jihadisten? Het argument van de burgemeester dat hij de 'goedwillende burgers in de wijk wil beschermen' biedt misschien veiligheid aan de wijk. Inclusief de kwaadwillende jihadisten. Zij waren het die schreeuwden: 'Dood aan de Joden.' Moeten onze bedreigde, Joodse landgenoten in Den Haag dan niet beschermd worden? Weer de vraag: Wie regeert Nederland?

Het plan
Uit de hoek van moslimgroepen en -organisaties klinkt nauwelijks protest. Hoogstens het verweer van een goed opgeleide, 'gematigde' moslima, die argumenteert dat de wrede IS (Islamitische Staat) geen islam is, maar een door de zionisten opgezet complot. Dit is pas echt Middeleeuws antisemitisme. Toen kregen de Joden de schuld van alle kwaad.
Bestaat er 'gematigde islam'? Zouden de demonstraties toch deel uitmaken van een gefaseerde overname door de islam? De jihad (heilige oorlog van de islam) kent een aantal fasen. Fase 1 vindt plaats in landen waar de moslims een kleine minderheid vormen. Rustig genieten ze nederig, maar volop van de sociale en democratische rechten. In fase 2 zijn er 10-12% moslims. Nu worden rechten opgeëist, publieke functies verworven en pittige demonstraties plus wat geweld opgevoerd. Dan komt fase 3. Geweld gaat een steeds grotere rol spelen. Dat zien we vooral in Frankrijk, Engeland en Duitsland gebeuren. Demonstraties lopen uit op antisemitische, Kristallnacht-achtige, gewelddadige rellen. Overheden reageren zwak.
Zo wordt de weg vrijgemaakt naar fase 4. Steeds meer moslims in publieke functies. Geweld en dreigingen met geweld. Sharia-achtige wijken (zogenaamde no-go-gebieden) waar zelfs de politie nauwelijks komt. Bezettingen en steeds meer sharia in onze wetgeving. Ten slotte het grote doel van de islam, de overname van het land. Mogelijk is ook dat een gedeeltelijke 'overname' vanuit Brussel gedirigeerd wordt. Het wordt heel snel: 'adieu Nederland'. Tegelijk klinkt dringend de oproep: 'A-Dieu Nederland', terug naar God.

Hoop?
Wat het Joodse volk betreft zegt de Schrift: 'Wie u aanraakt, raakt Zijn oogappel aan' (Zacharia 2:8). We schreven al eerder: Joden weg, zegen weg! Dat gebeurt nu. Maar het is erger. Nog even terug naar het genoemde artikel uit Artutz7. Ik citeer: "Deze gebeurtenissen zijn tekens van moreel verval in Nederland, waarvan op langere termijn het internationale beeld uiteindelijk de innerlijke verrotting zal weerspiegelen." Simpel gezegd: Het antisemitisme is een spiegelbeeld van een uitgeholde samenleving. Nederland is in groot gevaar. Dan blijft er alleen over te roepen: 'A-Dieu Nederland.'
Want Gods oordeel zweeft boven ons land. Is er nog hoop? Een Bijbels voorbeeld: Toen Jozua Kanaän veroverde lagen de Kanaänitische volken onder Gods oordeel. Er was nog hoop. De hoer Rachab greep die hoop. Zij geloofde God, steunde Israël en redde zo haar familie. De stad Gibeon geloofde God, maakte een verbond met Israël en de stad en omliggende dorpen werden gered. Deze voorbeelden geven ook invulling aan onze intensieve gebeden. Voor Nederland en voor Israël.

Jan van Barneveld