In het nieuwste Zoeklicht

Het Zoeklicht nr. 12Geeft de Bijbel ons richtlijnen over de opzet en de inhoud van de eredienst? Deze vraag kreeg Theo Niemeijer onlangs. Volgens Hebreeën 13 moet het een 'feestelijke en plechtige' samenkomst zijn. En niet onze verlangens moeten hier vervuld worden, maar God moet centraal staan. Hij bouwt Zijn Gemeente.

In zo'n plaatselijke gemeente zitten dan wel altijd een paar lastige mensen. Natuurlijk zijn er altijd mensen die uit gewoonte kritisch, lastig en negatief zijn, schrijft Kim ter Berghe, maar er zijn ook mensen met een helder inzicht of iets deugt. En onderscheid maken is volgens haar geen hobby van lastige mensen, maar geestelijke noodzaak. 

Soms kan ook een eenvoudig spelletje ganzenbord heel verhelderend zijn. Dat is in elk geval de ervaring van Johannes de Heer. Hij heeft niet gewonnen, maar ging wel met grote winst naar bed. Lees verder...

In elke fase van het leven is het goed om na te denken over de vraag wat je wilt bereiken. Waar streef je naar? Welke ambitie vult je hart? Ons perspectief op de toekomst heeft veel invloed in waar we voor gaan in het leven. Oscar Lohuis wijst op andere ambities en andere waarden. 

Verder in dit nummer o.a. Martin Penning over Vaderdag (maar één keer per jaar?); Jan van Barneveld over Noord-Korea, Israël en de tekenen van onze tijd; Els ter Welle over vermanen: terechtwijzen én bemoedigen; en Feike ter Velde over de positie van Rusland.

Geïnteresseerd? Neem dan snel een (proef)abonnement.

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 12.